sâmbătă, 26 iunie 2010

Nu uita.


Ti minte? erai doar un copil naiv.. care alergai la deal si la vale toata ziua.. jucandute cu ratele in curte.. ce iti mai placeau animalele.. nu aveai griji.. nu stiai unde este raul dar nici binele.
Acum stai sub umbra nucului din fata casei.. si privesti cum timpul a trecut peste tine si grijile si problemele si-au facut loc la tine in suflet.
Privesti parca cu mila banca din lemn uzata de ploii si timp.. e prea subreda si nu te asezi pe ea.. si scaunul bunicii.. bunica netanara cu parul alb si fata secătuită de riduri.. riduri adanci.
Afara intr-un cui sunt agatate amintirile.. iar catelul batut de timp nu mai latra.. Te asezi usor pe prispa casei si dintr-o data simti mirosul placintei cu mere, pe care ti-o facea mereu buncia, ti se pare doar.. ea nu mai este aici.. nu mai are cine sa faca placinte.
Totul sta pe loc acum.. pana si ceasul s-a orpit.. probabil te-ai intors in trecut.. si timpul s-a oprit.. dar unde sunt toti? se pare ca timpul te bate pe umar acum.
Creazati o alta realitate.. pentru ca copilaria ta s-a sfarsit de mult.. si credeai ca vrei sa fi om mare.. fara sa sti de riscul de a pierde fiintele si locurile dragi.
Sa pleci.. chiar te rog sa pleci.. dar nu uita sa mai vizitezi copilaria din cand in cand.. pentru ca doar acolo timpul sta in loc si atunci cand vei simti ca cealalta realitate e pe cale sa se sfarseasca, sa nu uiti de copilarie.
Atunci cand viata iti da cate o palma.. aduti aminte de copilarie.


"Ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simţim ne simte. Ceea ce nu ne lipseşte ne aparţine. "(Octavian Paler)

3 comentarii:

mariaallexandra.blogspot.com va astept aici spunea...

Cam multi uita momentele astea si inca din copilarie incep cu griji si chesti de genu

Anonim spunea...

corect. copilaria e cea mai frumoasa perioada din viata.si nu trebuie sa uitam. :)
:X

Anonim spunea...

corect. copilaria e cea mai frumoasa perioada din viata.si nu trebuie sa uitam. :)
:X